Temetés

"Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal." Rm 12,15Áldás, Békesség!


E két egyszerű szó tartalmában annyira mély, talán nem is kívánhatnánk többet a fájdalmat hordozó családtagok részére. Mégis: tudjuk, mennyire megterhelő szerettünk elvesztése mellett a ránk nehezedő hivatali tennivaló, a legkevésbé sem kívánt, mégis elkerülhetetlen ügyintézés.

Lelkészi hivatalunkban ebben kívánunk segítséget nyújtani szeretettel teljes, megértő körülmények között, ahol a nyilvántartások vezetése mellett lelki beszélgetésekre is lehetőség nyílik.8

Temetés bejelentéseAz egyházi szabályzatok értelmében a gyülekezet a területi illetékességi körébe tartozó elhunytakat, valamint saját gyülekezeti tagjait temetheti el.

A temetés bejelentésére csak személyesen, lelkipásztorainknál van lehetőség. Ekkor az adatok felvétele és a szertartás részleteinek megbeszélése történik.

A temetés után ...

Kérjük a családokat , amennyiben lehetséges, jelenjenek meg a vasárnapi istentiszteleten templomainkban, és az Úr asztalán  elhelyezett díszítésről lehetőségük szerint gondoskodjanak  (ez rendszerint egy virágtál).